Klassikersesongen starter!

Heldigvis starter snart (på lørdag) klassikersesongen, og selvsagt er det Omloop Het Niuwsblad som sparker det hele i gang. For 64 gang skal rytterne ut på en rundtur(omloop ja)i det flamske området av Belgia, landet som nå har «klart» seg uten regjering i omtrent 257 dager pr. nå(det er forresten ny rekord for å forme en regjering etter et demokratisk valg. Kanskje ikke noe å skryte av, men en rekord er en rekord). Byen det hele starter i heter Gent(og jeg skal ikke trette dere med flere byer i Belgia), og den ligger i Øst-Flandern(men det visste dere jo allerede). I år er rittet på rett over 204 km, omtrent samme lengde som i fjor der altså. Dessverre Heldigvis er det meldt ganske pent vær i Gent på lørdag, og faren for at rittet blir avlyst grunnet snø(sist gang det skjedde var i 2004)er minimal. Det betyr også at det kanskje ikke blir like glatt på brosteinspartiene/brosteinsbakkene man sykler på. Jeg har selvsagt skrevet om dette rittet tidligere, f. eks. skrev jeg om det i fjor: https://garefarset.wordpress.com/2010/02/27/se-oppnedfor-brosten-omloop-het-volk-lørdag/

Jeg skrev også om det året før, meget spesielt interesserte kan titte på det her: https://garefarset.wordpress.com/2009/02/27/omloop-het-volknieuwsblad-og-en-innrømmelse-eller-to/

Det er altså 64. gang man sykler dette rittet og Tom Boonen er vel ennå mer sugen på å vinne en noen gang før, delvis fordi han er på hjemmebane, delvis fordi han(fortsatt)står med en annen og en tredjeplass i rittet, og kanskje ikke minst fordi han hadde en mildt sagt trist sesong i fjor. Det blir uansett ikke lett å vinne dette rittet(nå er det på sett og vis sikkert ikke det i noen ritt), men sjansene for at det skal bli en Belgier er i hvertfall gode rent statistisk, de har tross alt  vunnet 53 ganger. Tradisjonelt er ikke dette rittet for solhungrige og varmblodige spanjoler og Italienere, men tross dette klarte Juan Antonio Flecha å vinne i fjor, det kan godt hende at han vinner i år også(og klarer like mange seire som Eddy), eller kanskje Edvald fortsetter etter den fin-fine oppvisningen i Oman? Det kan også bli to andre nordmenn som kan vinne dette selv om det kanskje sitter litt langt inne å tippe på Kurt Asle Arvesen?

Thor Hushovd har jo bare blitt mer og mer klassikerrytter med årene, og det er jo ikke lenge siden han vant dette rittet heller, vinner han på lørdag så kan han sammenligne seg med Eddy han også.

Nuvel, jeg har listet opp alle nordmennene, og kan ikke fortsette med alle nasjonalitetene som kan vinne på samme måten, det som er sikkert i min verden er at vinneren kommer fra ett av disse lagene: Sky, Garmin Cervelo, Vacansolei, Quickstep, Katusha og Omega Pharma Lotto. De som har fulgt med en stund vet at jeg ikke er såååå begeistret for Tom Boonen, så jeg legger alle eggene i en kurv, og tipper at Philippe Gilbert vinner hele greia, og tangerer landsmann Peter van Petegem, Joseph Bruyere og Ernest Sterckx(alle belgiere så klart)med tre seiere. Det var her dere så det først.

Ja, forresten, dette rittet vises på TV2 Sumo/TV2 Sport, så de som har både Internett og abonnement i orden kan få et fint avbrekk fra det lille idrettsarrangementet som tapetserer aviser og NRK for tiden. Sendingen starter 1425 og rittet kan fort være over 1630. De som ikke har vært på nattevakt og skal på nattevakt igjen kan kose seg med dette.

Stopp pressen: Aller siste nytt er at Gabriel Rasch skal sykle sammen med Thor og de andre i Garmin Cervelo, mye takket være strålende innsats i Qatar. Han står ikke på de offisielle listene til rittet, men det betyr jo bare at han ikke er meldt inn ennå. Nok en nordmann med der altså, men med ennå mindre vinnersjanser enn f. eks. Kurt.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Klassikersesongen starter!

  1. Morten Z. sier:

    Savner en liten kronikk om Kuurne-Brussel-Kuurne som går søndag 27 februar. Det har vært arrangert siden 1945, så her bør det vært masse snacks å ta tak i.

  2. Morten Z. sier:

    Jeg må nevne at en ukjent spurter ved navn Tyler Farrer skal sykle Kuurne-Brussel-Kuurne i år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s