Monstermekking, tempotrening, kjedekjøring og Flandern

Sist tirsdag var det på tide å være med på tempodrag i regi av Team Jæren, i forkant av dette fant jeg ut at jeg måtte montere den nye kompaktkranken min. Jeg hadde tenkt å montere ny kassett og nytt kjede også, men i en kombinasjon av at tiden ikke strakk til samt at jeg ikke fant kjedebryteren min måtte akkurat det utsettes littegrann. Her kommer forresten et helt gratis tips, ikke start med mekking av helt essensielle biter på sykkelen din en time før du skal dra hjemmefra for å rekke trening … Jeg gjorde jo det, og selve monteringen av krank(og kranklager)gikk strålende. Det som ikke var like strålende var at krankgiret mitt plutselig ikke ville samarbeide med klingene i det hele tatt, litt hysterisk monstermekking gjorde at det virket(sort of)og jeg rakk å komme opp til Optimera i tide(i motsetning til torsdag, men det kommer jeg til). Vel, når vi kommer oss vel ut på veien mot Voll, nærmere bestemt nesten til Folkvord plantesalg er det på tide å gire opp på storskiven(i den grad man kan kalle en 50-klinge for storskiven da)og da viser det seg at girjusteringen har vært noe suboptimal, kjedet går på utsiden av klingen og jeg rekker ikke å gire det ned igjen før jeg ser at jeg rett og slett får en liten snurr på kjdet … Det betød at jeg måtte stoppe, og dermed var jeg alene. Dermed ble det litt egentempotrening før jeg nådde igjen alle på vei tilbake igjen, da var vi nesten kommet til Voll ja. Så jeg tenkte at jeg skulle snu og bare henge meg på, men klarer selvsagt ikke å snu raskt nok, og dermed har jeg en 50-meters luke jeg ikke klarer å tette før de andre heldigvis stopper opp langsmed veien. For å gjøre en litt lang historie kort så ble det virkelig tempodrag med høy puls på meg, og etter en tur tilbake til Folkvord og mot Voll igjen var jeg virkelig langt oppe i sonene og valgte å ta turen hjem via Skjæveland. På slutten av turen stoppet jeg opp en liten stund og la kjedet ned på den lille skiven framme(og her passer jo navnet usedvanlig godt)slik at krampetendensen nederst i lårene bare ble en tendens. Jada, jeg hadde rett og slett fått en tigirs sykkel med 50-tenner framme som eneste alternativ. Jeg kjente jeg hadde trent dagern etter for å si det sånn.

Nuvel, det måtte vel bli bedre på torsdagen? Ja, det skulle vise seg at været ikke var bedre enn på tirsdagen(noe som jo forsåvidt ville vært litt vanskelig), men jeg trodde jo at vi skulle starte 1800 fra Optimera, så da jeg kom syklende inn på parkeringsplassen ca. 1744 var jeg litt overrasket over at det ikke var noen andre der, men jeg syntes jo at jeg dro kjensel på noen av bilene … aha, så treningen hadde begynt 1730 ja. Det var ikke så mye annet å gjøre enn å dra i retning Voll/Bore kirke, og atter en gang var jeg på vei forbi Julebygda på midten av 80% alene.

Men ikke så galt at det ikke er galt i det hele tatt, jeg tok laget igjen på Bore kirke(nå ligger det ikke noen ekstrem bedrift i det i og med at de hadde stoppet for å snakke litt om opplegget mens Geir Ingen skiftet slange på bakhjulet). I hvertfall ble det sykling ned til Nærland, og herremingud som det blåste, og du verden så kaldt det var. Fint å ha gode skoovertrekk sånn at det vannet som kom seg inn i skoene mine ble skvulpende inni skoen uten å renne ut.

Det gikk ikke så aller verst heller, litt skummelt med den første rulletreningen, og litt skummelt når man ikke har syklet sammen med alle, men det gikk ganske fint ned til Nærland, der var det en kjapp stopp der jeg spiste bananen min. Det skulle vise seg at jeg burde hatt mer med meg …

Turen tilbake til Bore gikk mye raskere i medvinden, litt mer strekk i laget til tider, men vi fikk jo justert oss inn etterhvert synes jeg. Det ble mindre nedbør også, så jeg ble lit varmere i skrotten.

På vei fra Bore kirke mot Optimera i den slake bakken opp mot Julebygda kjente jeg det var som om kreftene bare svant hen, og det er vel ikke helt usannsynlig at den litt ensomme starten på treningen hadde tappet meg littegrann. Jeg hadde ikke mer mat, men tenkte at Joker Julebygda kunne by på en «New Energy» og kanskje en banan eller en bolle, heldigvis hadde Rolf en ekstra energibar på lomma som han gav til meg(takk Rolf, den gjorde susen)for Jokerbutikken var stengt. Da de andre tok til venstre i sentrum av Julebygda var jeg snar med å fortelle Torbjørn at jeg tok andre veien hjemover og syklet rett ned til til Ganddal og hjem rundt Stokkelandsvannet.

Ja, forresten, jeg hadde jo selvsagt ikke klart å justere krankgiret mitt skikkelig til denne turen heller, men nå tror jeg at det skal fungere.

Vel, dette ble voldsomt langt, men det er Flandern rundt på søndag. Jeg har selvsagt skrevet litt om det før, og rittet har jo ikke forandret seg nevneverdig siden 2009, de ivrigste kan jo titte litt her: https://garefarset.wordpress.com/2009/04/03/rolig-kjedekjøring-og-flandern-sa-klart/

Da vil man i tillegg kunne lese litt om hvordan jeg sliter i medvinden, intet nytt under solen altså. Jeg tror Cancellara vinner på søndag, Thor sparer litt krutt til neste søndag.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Monstermekking, tempotrening, kjedekjøring og Flandern

  1. Morten Z. sier:

    Husk å ta med nok mat og drikke på langturen i dag. Og ikke minst. Bruk det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s