Litt sosialtur og mye våt rulletrening

Først av alt, at det ble litt sosialtur på onsdag var utelukkende mitt eget valg, og jeg ble nødet av de andre til og bli med opp til Byrkjedalstunet. Siden jeg følte at jeg ikke hadde kraften helt med meg i forhold til den farten det ble kjørt i var egentlig valget relativt enkelt for min del. Det er ikke så moro å være bremsekloss i bakkene, og det er fortsatt endel bakker igjen både før og etter Byrkjedalstunet når man står på Bue. Det var uansett en fin tur, og når jeg sammenligner statistikk for de andre så kjørte de totalt sett en tur med en snitthastighet som var omtrent 2,5 km/t høyere enn min, et riktig valg med andre ord.

En annen fordel med å sykle fra Bue mot Undheim alene var at det gikk såpass sakte at jeg hørte telefonen. Dette koblet jeg sammen med det faktum at bilen var på EU-kontroll, og ganske riktig. Det var ikke konemor, men mannen fra verkstedet som hadde funnet ut at dyseflensen måtte byttes … en helt annen ting er at jeg tenkte jeg kunne hente bilen etter nattevakt på torsdags morgen, tenkte jeg på å ringe og høre om den muligens ikke var klar? Neida! Var den klar? Nei, den var ikke det, men det er fint å sykle en liten runde sånn før man skal sove etter nattevakt.

Jeg var litt usikker på formen etter litt-sosialtur(den ekstra svingen til Forus etter nattevakt var jo nesten bare koselig i forhold), nattevakt og en nattevakt til på torsdagskvelden, men bestemte at jeg i hvertfall måtte starte med laget på rulletrening. Det var med andre ord bare å stå opp, spise frokost og såvidt rekke en kopp kaffe før jeg kastet meg på Det Grønne Lynet for å rekke Optimera til 1730 … Der oppe fant jeg fort ut at nå starter vi 1800. Så mye for å lese på timeplanen altså.

Nuvel, klokken ble etterhvert 1800, og vi var en god gjeng på drøye 20 stk(kan vi ha vært 23 montro?)som startet ferden sørover i noe som skulle vise seg å bli mer og mer regnvær. Det skulle også vise seg at det hadde vært mengder av traktorer på veiene nedover som hadde dratt gjørme og møkk utover veien, og med det regnet som kom var det forholdsvis uunngåelig at noe av dette havnet på diverse syklister. Konemor bare lo når han så meg da jeg kom hjem.

Det ble litt rykkete kjøring nedover, men sånn er det nok nå i starten. Hjemover ble det adskillig bedre siden vi delte oss i to i medvindene nordover. Jeg syklet alene over Skjeveland, og kom hjem(med punktering 150 meter hjemmenfra, litt uvant med såpass hell i uhell)akkurat sånn at det var tid til å vaske ansiket(det trengtes)skifte til tørre sykkelklær(det trengtes også), og spise noen skiver samt ta en kopp kaffe(jepp, det var behov for det også)før det var på tide å sykle til jobb. Jeg var usikker på hvordan det ville være å dra omtrent rett fra trening på jobb, men det ser jammen ut til at det har gått helt fint.

Da gjelder det å huske å bytte slange på Det Grønne Lynet, og helst da før lørdag morgen. Jeg satser på at yr.no sitt værvarsel for Sandnes på lørdag slår sånn noenlunde til, oppholdsvær og lite vind er helt greit for en liten langtur. Så gjelder det å klemme inn litt søvn før konemor jobber litt, samt se at Viking tar nok en sterk borteseier før det er på tide med nattevakt igjen.

Ellers tippet jeg helt feil vinner av Paris-Roubaix, på den annen side var det neppe mange som hadde Vansummeren som vinner av rittet. På søndag er det Amstel Gold Race, og nei, rittet går relativt langt fra elven(Amstel altså), og er heller ikke oppkalt etter elven. Det har nok mer med en sponsor å gjøre ja. Uansett er vi nå i Nederland, men i den delen som ikke er så flat at det gjør noe. Riktignok ikke de lengste bakkene, men over 20% river vel godt i beina tenker jeg(jeg tror vel egentlig ikke jeg har syklet i noe som er så bratt). Dette er starten på Ardenner-klassikerne selv om AGR strengt tatt ikke går i Ardennene i det hele tatt(Den Vallonske pilen og LBL følger i neste uke). Rittet sykles for 46 gang i år, og det kommer til å bli mye action og tjo og hei. Phillipe Gilbert vinner som han gjorde det i fjor, dette betyr også at «rekorden» på ulike vinnere de siste 30 årene faller, om noen da i det hele tatt forstod hva det skulle bety.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Litt sosialtur og mye våt rulletrening

  1. Morten Z. sier:

    Kanonbra innsats kjære venn. Hold motivasjonen oppe. Dette blir bra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s