Sosialtur revisited, advarsel, gretten gubbe!

EDIT!!
Hele dette innlegget er skrevet med et utgangspunkt i at jeg trodde turen jeg skriver om var en sosialtur. Det var den ikke. Det betyr at utgangspunktet var galt, og kritikken mot denne turen var gal.

Hadde denne turen vært en sosialtur mener jeg forsåvidt at poenget mitt er gyldig, og poenget mitt er at sosialturene skal/bør/må foregå med en snittfart som ligger nærmere 25 enn 30 km/t.

Om noen skulle lese ut av dette at jeg mener at Team Jæren er ekskluderende er det også galt, snarere tvert i mot, så mener jeg at TJ-gjengen er særdeles inkluderende i sitt opplegg.

Nuvel, det opprinnelige innlegget kan leses, mye til spott og spe over dårlig kildekontroll, og en fullstendig gal forståelse av fakta.

Siden sist har Team Jæren arrangert en sosialtur til. Den gikk i strålende vær, og såvidt jeg forstår var den en suksess for de som var med på den. Heldigvis var jeg forhindret fra å delta på den i og med at jeg var på dagstur til snøen med konemor og de søte små.

Heldigvis? Ja, for når jeg ser at det har blitt syklet drøye  15 mil med en snitthastighet på rundt 30 km/t så  hadde ikke jeg hatt mye på den sosialturen å gjøre. OK, de som var med hadde sikkert en fin tur, og jeg har ingen problemer med å se at det er moro å holde en høy snittfart, samtidig som farten sikkert ble tilpasset gruppen. Det som jeg undrer meg over er hva dette har med sosialtur å gjøre. La meg først minne om hva som står om sosialturene på Team Jæren sine hjemmesider:

«Disse turene er åpne for alle og kjøres i et rolig sosialt tempo. Vi prøver også å få lagt inn en kaffestopp underveis, der det er mulig

Greit, for de som var med på turen denne onsdagen var 30,5 i gjennomsnittlig hastighet antagelig et rolig og sosialt tempo, men dette er ikke en tur som er åpen for alle. Nå skjønner til og med jeg at det må settes en nedre grense for hvilken snitthastighet man skal bevege seg i, de fleste har tross alt lyst til å komme hjem før det er mørkt, problemet oppstår(etter min mening)i at det i utgangspunktet kommuniseres at sosialturen skal være åpne for alle, at det skal foregå i et rolig tempo osv. osv. Når da man/noen/jeg ser at turene aldeles ikke foregår i et rolig tempo, så blir man ikke akkurat fristet til å slenge seg med. Særlig ikke om man er fersk i gamet, ikke kjenner så mange og er usikker på om man klarer å sykle såpass fort som det til nå har blitt gjort på sosialturene … Med andre ord, jeg tror at måten sosialturene har blitt kjørt denne våren er ødeleggende for rekrutteringen og fellesskapet i Team Jæren.

OK, nå vil sikkert noen innvende at det ville blitt kjørt roligere om man hadde hatt med folk som syklet saktere, og det tror jeg på. Problemet er bare at det burde ikke være nødvendig.

Surmaget? Tja, kanskje, men så lenge man ønsker å opprettholde sosialturene som et tilbud til alle så vil jeg våge å påstå at man ekskluderer mange(særlig fra lag 3) ved å kjøre turene på denne måten.

Finnes det løsninger på dette? Ja, det vil jeg tro. Vi kan f. eks. fortsette med sosialturene som nå, så kan jeg og antagelig endel andre fra lag 3 finne på noe annet å gjøre de dagene. Eller vi kan arrangere sosialturer i to/tre avdelinger, eller kanskje vi sammen kan finne ut om det er en grense for snittfart som sosialturene i utgangspunktet skal holdes på? Bakgrunnen for sosialturene var jo å bli bedre kjent med hverandre og øke samholdet, også på tvers av lagene i TJ.  Det er klart for meg også at man må ha ett eller annet bunn-nivå på sosialturene, men jeg tror det nivået ligger på et snitt som er både under 28 og 30 km/t. Det ligger muligens rundt 25 for alt jeg vet.

Nuvel, kanskje jeg er helt på viddene her. Jeg bare tror at vi som ser hvor fort det blir syklet på sosialturer ikke akkurat stiller opp i kø utenfor Fredheim Arena 11. mai(jeg hadde ikke kunnet uansett, og skal sosialturene  fortsette som nå er det like greit).

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s